MIKÄ ON IHAASTUS?


Ihaastus on käytettyjen hevostarvikkeiden verkkokauppa. Ihaastus on aloittanut toimintansa vuonna 2015 ja lienee Suomen ensimmäinen tämän alan verkkokauppa. 


ARVOT


Haluan omalta osaltani muuttaa hevoskulttuuria ekologisemmaksi kierrättämällä hevos- ja ratsastustarvikkeita. Korjaus, kierrätys ja kiertotalous ovat Ihaastuksen toiminnan kulmakiviä. Lisäksi minulle on tärkeää hevosten hyvinvointi ja mahdollisimman hevos- ja luontoystävälliset toimintatavat.

Tuotemyynnin lisäksi Ihaastuksesta on saatavana seuraavat palvelut:

  • Satuloiden vuokraus Turun ja Salon alueella, vuokra-aika 3 kk - 2 vuotta. Erinomainen vaihtoehto, mikäli et halua juuri nyt investoida omaan satulaan. Kiertotaloutta parhaimmillaan!
  • Ruokintalaskelmat ja -suositukset asiakkaan rehuanalyysin pohjalta. Saat hevosellesi optimaalisen ruokinnan laskelmien perusteella, etkä syötä turhia tai väärän tyyppisiä rehuja. Pahimmillaan huonosti suunniteltu ruokinta aiheuttaa hevoselle terveysongelmia ja parhaimmillaan ruokinta edesauttaa hevosen hyvää terveyttä ja hyvinvointia.
  • Verkkokursseja hevosiin liittyen yhteistyössä Hevoskoulutus.fi-sivuston kanssa. Verkkokurssit ostettavissa osoitteesta: Hevoskoulutus.fi
VARUSTEET


Ihaastuksen toiminta-ajatuksena on ostaa suurempia varuste-eriä kaikenlaisia varusteita. Otan myös vastaan lahjoituksena pieniä ja suuria hevostarvikkeita. Varusteet pestään, kunnostetaan ja laitetaan myyntiin verkkokauppaan. Liian rikkinäiset ratkotaan osiin ja kierrätetään. Tämän vuoksi en ota varusteita myyntivälitykseen, vaan ostan ne asiakkaalta suoraan. En myöskään osta varusteita ulkomailta, ainoastaan Suomesta. Ihaastus ei myy kypäriä, koska kypärä tulee aina ostaa uutena ja sovittaa kunnolla päähän. Käytettyä kypärää ei pidä ostaa eikä myöskään myydä turvallisuusseikkojen vuoksi.

Myymäni varusteet ovat lähes kaikki käytettyjä, tai ainakin sovitettuja, joten tuotteessa saattaa olla jokin värivirhe, likatahra, pieni reikä tmv jota en ole huomannut tarkastaessani tuotetta. 

Osa tavaroista on uusia. Näiden tuotteiden edessä on merkintä UUSI. Näissäkin saattaa olla karvoja, pölyä tai muuta varastoinnin aikana tullutta kosmeettista haittaa. Pyrin aina kuvaamaan tuotteen mahdollisimman tarkasti, sekä sanallisesti, että kuvin.


Kaikki tilaukset pakataan kierrätysmateriaaleihin. Saatat saada kuolaimet koiran puruluulaatikossa, loimen papreisessa rehusäkissä, tai ratsastusliivin kenkälaatikossa. Pakettini ovat kyllä rumia, mutta kaikki pakkausmateriaali on saatu lahjoituksena ja edustavat omalta osaltaan ekologisuutta.


JUTTA

Pikku-Jutta mankui tallille 8-vuotiaana, vaikka hevoset jännittivätkin kovasti. Ensimmäinen vuosi meni talutusratsastuksessa Muru-ponilla kovasti peläten. Toisen ratsastusvuoden alussa äiti ilmoitti, ettei maksa enää tunteja, jos en mene ilman taluttajaa. Sillä tiellä siis ollaan... 

Hevosista tuli harrastus ja ammatti. Urheilulukio Sotkamossa vaihtui iltalukioon Kaarinassa, jotta kilpailut olivat lähempänä. Lukiosta pääsin suoraan Mustialaan ja lehmien, traktorien ja hevoskurssien jälkeen todistukseen kirjattiin teksti: AMK agrologi, hevostalous (tai jotain sinnepäin, aika kultaa muistot.) Elettiin vuotta 2005 ja extra-aikaa opiskeluun olin käyttänyt vuoden. Mutta siihen mulla oli hyvä syy: opiskelin samalla Ypäjällä ratsastuksenohjaajaksi valmistuen vuonna 2004.

Pari vuotta Yrkesinstitutet Sydvästin palveluksessa Brusabyssä ja siitä ponnahdus ratsastuskouluyrittäjäksi. Tällä hetkellä Ratsutalli Astorissa on reilut 10 hevosta ja opetuksessa panostetaan Centered Riding-menetelmän kautta kehonhallintaan ja sitä kautta hevoseen vaikuttamiseen. CR-ohjaajaksi valmistuin vuonna 2007 ja nykyisin olen II-tason ohjaaja.

Ihaastuksen ostin vuoden 2019 lopulla ja nykyisin pyöritän siis verkkokauppaa, ratsastuskoulua ja maatilaamme, jossa tuotamme mieheni kanssa nurmirehua hevosille.
Tervetuloa kierrättämään kanssani ja tekemään löytöjä verkkokauppaani! Olen täällä sinua ja hevostasi varten.